УВАГА! Важливе для мешканців Криму та вимушених переселенців з Донбасу
Опубліковано 16 грудня 2014 року о 13:01

Інформація Державної міграційної служби України для вимушених переселенців  з АРК

1.Будь-які запитання, які знаходяться у компетенції міграційної служби, кримчани можуть задавати за наступними телефонами:
Гаряча лінія ДМС України (044) 278-50-30

2.Щодо громадянства України
Російська Федерація не може приймати будь-яких рішень щодо припинення українського громадянства мешканців АР Крим та міста Севастополя. Подавати будь-які заяви для збереження громадянства України не потрібно.

Державна міграційна служба України також застерігає громадян у жодному разі не передавати паспорти громадянина України будь-яким особам та представникам іноземних держав, оскільки у майбутньому такі паспорти можуть бути використані для протиправної діяльності, наприклад, для продажу майна, отримання кредитних коштів тощо.

3.Іноземцям та особам без громадянства, які подавали документи на набуття громадянства України на території Кримського півострова, необхідно звертатися до ДМС України за телефонами: +38 (044) 289-50-91, +38 (044) 289-50-95
Щодо паспортних послуг

4.Територіальні підрозділи ДМС обслуговують з паспортних питань громадян, які зареєстровані в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, за місцем звернення на всій території України. Зокрема, мова йде про:
оформлення паспорта громадянина України по досягненню 16-річного віку;
відновлення втраченого паспорта громадянина України;
вклеювання фотографій до паспорта громадянина України по досягненню 25- та 45-ти річного віку;
заміну паспорта громадянина України у зв’язку зі зміною прізвища та з інших причин;
оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон;
оформлення проїзного документа дитини;
реєстрацію місця проживання та місця перебування.

Кримчани, які змушені залишити півострів можуть отримати перелічені паспортні послуги у найближчому підрозділі ДМС України за місцем прибуття.

Кримчани, які проживають на території півострова можуть звертатися до спеціально визначеного підрозділу міграційної служби за адресою: Херсонська область, Новотроїцький район, с.м.т. Новотроїцьке, вул. Чапаєва, 8, (1 поверх), або до іншого зручного підрозділу у Херсонській області.

5. Щодо реєстрації місця проживання/місця перебування
Кримчани, які залишають півострів та прибувають до материкової частини, можуть за їх бажанням зареєструвати місце проживання або місце перебування за місцем прибуття - у родичів, друзів, знайомих або в закладах, якими забезпечують переселенців місцеві адміністрації.

Для реєстрації місця проживання їхати до Криму та "виписуватись" не потрібно. Зняття з реєстрації та реєстрація за новим місцем проживання відбувається одночасно у найближчому підрозділі міграційної служби за місцем прибуття.
Щодо видачі закордонних паспортів, документи на які подавалися на території Кримського півострова

6.Закордонні паспорти, заяви на оформлення яких подавалися раніше у підрозділах ДМС, розташованих на території Кримського півострова, не можуть бути доставлені до Криму, а тому видаються в Управлінні ДМС України в Херсонській області (м. Херсон, вул. Перекопська, 168).

7.Перевірити стан оформлення паспорта для виїзду за кордон у режимі он-лайн можна на сайті Державного центра персоналізації документів.

Інформація Державної міграційної служби України для вимушених переселенців  з Донецької та Луганської областей

1.У разі втрати паспорта громадянина України

Зібрати всі наявні документи (у тому числі ті, які посвідчують особу) – паспорт громадянина України для виїзду за кордон, свідоцтво про народження, посвідчення водія, військовий квиток, пенсійне посвідчення, посвідчення учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, посвідчення інваліда тощо, а також (у разі наявності) документи, які підтверджують реєстрацію місця проживання (довідка про склад сім’ї або витяг з будинкової книги), копії паспорта громадянина України та інших документів та звернутися до найближчого центру обслуговування громадян «Паспортний сервіс» або підрозділу міграційної служби (перелік підрозділів додається). Потрібні також фотографії 3,5 х 4,5 см (3 шт.) та квитанція про сплату держмита (34 грн.) або документ про звільнення від його сплати (реквізити для оплати розміщено на інформаційному стенді у ідповідному підрозділі ДМС України).

У разі, якщо паспорт втрачено з вини громадянина, підрозділ міграційної служби складає протокол про адміністративне правопорушення (попередження або штраф 17-51 грн.).

 

2. Вклеювання фотографії до паспорта громадянина України по досягненню 25- та 45-ти річного віку

Звернутися до найближчого центру обслуговування громадян «Паспортний сервіс» або підрозділу міграційної служби (перелік підрозділів додається) та надати паспорт громадянина України та 3 фотографії 3,5 х 4,5 см.

Послуга надається безкоштовно.

 

3. Отримання паспорта громадянина України по досягненню 16-ти річного віку (перший паспорт)
Звернутися до найближчого центру обслуговування громадян «Паспортний сервіс» або підрозділу міграційної служби (перелік підрозділів додається) та надати Свідоцтво про народження, 3 фотографії 3,5 х 4,5 см., документи, які підтверджують реєстрацію місця проживання дитини (у разі наявності, довідка про склад сім’ї або витяг з будинкової книги) та паспорти батьків.

Послуга надається безкоштовно.

 

4. Реєстрація місця проживання (місця перебування)

Звернутися до підрозділу міграційної служби за місцем тимчасового проживання (перебування) та надати:

1) Паспорт громадянина України.

2) Документи, що підтверджують право на проживання в житлі, перебування або взяття на облік у спеціалізованій соціальній установі, закладі соціального обслуговування та соціального захисту, проходження служби у військовій частині, адреса яких зазначається під час реєстрації.
У випадку поселення у приміщеннях, які надаються місцевими адміністраціями для розміщення вимушених переселенців, необхідно надати лист місцевої адміністрації про поселення особи, а також письмову згоду власника приміщення на реєстрацію місця проживання (перебування).
3) Військовий квиток або посвідчення про приписку (для громадян, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку).
4) Квитанцію про сплату державного мита (0,85 грн.) або документ про звільнення від його сплати (реквізити для оплати розміщено на інформаційному стенді у відповідному підрозділі ДМС України).

 

5. Оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон та проїзного документа дитини. Для оформлення закордонного паспорта або проїзного документа дитини громадянам необхідно звернутися до будь-якого найближчого підрозділу ДМС України, який надає такі послуги.

Необхідні документи та оплата:

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон

1) Паспорт громадянина України.

2) Довідка про присвоєння ідентифікаційного номера.

3) Квитанції про сплату обов’язкових платежів (сумарно 377 грн. 15 коп. у разі оформлення у місячний строк та 634 грн. 30 коп. у разі оформлення протягом 10 робочих днів).

Проїзний документ дитини:

1) Свідоцтво про народження або паспорт громадянина України (за наявності);

2) Нотаріально засвідчене клопотання батьків (або законних представників батьків чи дітей) у разі потреби самостійного виїзду таких осіб за кордон, а у разі, коли батьки не перебувають у шлюбі між собою, - того з них, з ким проживає дитина.

3) Три фотокартки розміром 35х45 мм.

4) Квитанції на оплату обов’язкових платежів (сумарно 54 грн. 35 коп. при оформленні у місячний строк та 84 грн. 70 коп. у разі оформлення протягом 10 робочих днів).

 

6. Якщо заяву на оформлення закордонного паспорта подано раніше, але паспорт не отримано
Інформацію (статус) про персоналізацію паспортів громадянина України для виїзду за кордон, місце їх знаходження необхідно перевірити на сайті Державного центра персоналізації документів (ДЦПД).
У зв’язку з неможливістю забезпечення доставки персоналізованих паспортів громадянина України для виїзду за кордон у Донецьку область, з 30.07.2014 паспорти громадянина України для виїзду за кордон, які були оформленні у містах Донецьк, Маріуполь, Макіївка, а також у Кіровському, Будьонівському, Єнакіївському, Харцизькому відділах видаються у м. Маріуполі за адресою: вул. Митрополитська, 20. Телефон для довідок: (0629) 54-39-76

 

Паспорти громадянина України для виїзду за кордон, які були оформленні у містах Краматорськ, Красноармійськ, Слов’янськ видаються по місцю оформлення документів.

7. У випадку, якщо паспорт відвантажено (за інформацією на сайті ДЦПД) до місця оформлення, але можливості його отримання немає

Громадяни, зареєстровані у зоні проведення АТО мають можливість відмовитися від отримання паспорта громадянина України для виїзду за кордон та подати заяву на оформлення нового закордонного паспорта (зі сплатою всіх обов’язкових платежів).

Крім того, існує можливість оформити другий паспорт громадянина України для виїзду за кордон із можливістю отримання першого паспорта після завершення антитерористичної операції. У цьому випадку, окрім обов’язкових платежів (зазначених вище), необхідно сплатити вартість адміністративної послуги (60 грн. 17 коп. при оформленні у місячний строк або 120 грн. 34 коп. при оформленні протягом 10 робочих днів).

 

8. Для оформлення другого закордонного паспорта необхідно звернутися до будь-якого найближчого підрозділу ДМС України, який надає такі послуги.

 

9. Якщо станом на момент звернення громадянина до міграційної служби паспорт ще не було виготовлено та відправлено до місця подання документів (за інформацією на сайті ДЦПД), існує можливість отримати паспорт громадянина України для виїзду за кордон за місцем тимчасового перебування.

Для цього необхідно негайно звернутися до ДМС України одним (будь-яким) з наступних способів:

1) Особисто звернутися із письмовою заявою до громадської приймальні ДМС України (м. Київ, вул. Володимирська, 9);

2) Відправити скановану копію заяви на електронну скриньку [email protected];

3) Особисто подати заяву до найближчого територіального органу ДМС України (обласного управління).

 

У заяві на ім’я Голови ДМС України Радутного С.І. необхідно вказати повністю прізвище, ім’я, по-батькові та код платника податку заявника, дату та місце подання документів на оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, а також обласний центр на території України, у якому заявнику зручно отримати паспорт.

 

10. Підрозділи ДМС УкраїниУ випадку необхідності:

відновлення втраченого паспорта громадянина України;

офоромлення паспорта громадянина України по досягненню 16-річного віку;

заміни паспорта громадянина України;

вклеювання до паспорта фотографій по досягненню 25- та 45-річного віку,

громадянам, які зареєстровані у Донецькій та Луганській областях, але вимушені тимчасово переїхати до інших регіонів України, необхідно звернутися до ЦНАП (в окремих областях), найближчого (з нижчеперелічених) центру "Паспортний сервіс" або підрозділу ДМС України, надавши всі наявні документи, які можуть посвідчити особу.

У Волинській, Житомирській, Одеській, Сумській, Харківській областях та у місті Києві послуги надаються виключно через центри надання адміністративних послуг (ЦНАП). Інформацію про розміщення таких центрів можна отримати у найближчому підрозділі міграційної служби або у місцевій державній адміністрації.


11.Центри "Паспортний сервіс":

Вінниця – вул. 50 річчя Перемоги, 20-а, тел. (0432) 60-19-08;

Івано-Франківськ – вул. Гнатюка, 29, тел. (0342) 50-40-03;

Луцьк – пр. Грушевського, 4-в, тел. (0332) 77-05-42;

Львів – вул. Б. Хмельницького, 212, тел. (032) 245 54 40;

Рівне – вул. 16-го Липня, 6а, тел. (0362) 26-77-84;

Тернопіль – вул. Руська, 17, тел. (0352) 52-33-15;

Херсон – вул. Перекопська, 157, тел. (050) 168-47-87, (067) 159-80-15; (0552) 34-31-34

Хмельницький – вул. Прибузька, 30-а, тел. (0382) 61-63-31;

Черкаси – бул. Т. Шевченка, 132, тел. (0472) 33-11-68;

Чернівці – вул. Руська, 31-а, тел. (0372) 51-84-16.

 

12. Підрозділи ДМС України:

Запорізька область

м. Запоріжжя – Жовтневий РВ УДМС України в Запорізькій області – вул. Українська, 4, тел. (061) 63-25-20.

Дніпропетровська область

м. Дніпропетровськ – Кіровський РВ у місті Дніпропетровськ – вул. Плеханова, 34, тел. 778-19-96.

м. Кривий Ріг – Дзержинський РВ у місті Кривому Розі – пр.Металургів, 16, тел. (0564) 92-85-00, 92-81-15.

м. Дніпродзержинськ – Заводський РВ у місті Дніпродзержинськ – вул. Камунарна, 10, тел. (0569) 53-39-25.

м. Вільногірськ – Вільногірський МС – вул. Жовтнева, 19-а, (05653) 5-16-45.

м. Жовті води – Жовтоводський МС – вул. Горького, 12, тел. (05652) 3-20-05.

м. Марганець – Марганецький МС – вул. П.Тичини, 6-а, тел.(05665) 5-10-90.

м. Нікополь – Нікопольській РВ – вул. Микитинська, 5, тел. (05662) 5-12-70, 5-06-92.

м. Новомосковськ – Новомосковський РВ – вул. Шевченка, 39, тел.(05693) 7-58-19, 7-58-37.

м. Павлоград – Павлоградський РВ – вул. Повстання, 77-а, тел.(5632) 6-30-92.

м. Першотравневськ – Першотравневський МС – вул. Жовтнева,33, тел. (5663) 5-38-28.

м. Синельнокове – Синельниківський РС – вул. Виконкомівська, 36, тел. (05663) 4-25-72.

м. Тернівка – Тернівський МС – вул. Лермонтова,15, тел. (05636) 7-23-07

м. Орджонікідзе – Орджонікідзевський МС – вул. Григорія Тикви, 2, тел. (05667) 4-26-32.

Закарпатська область

м. Ужгород – Ужгородський міський відділ ГУ ДМС України в Закарпатській області – вул. Православна набережна, 20, тел. (0312) 61-36-35.

Київська область

м. Бровари – Броварський районний відділ УДМС України в Київській області – вул. Незалежності, 3, тел. (045) 94-40-648.

Кіровоградська область

м. Кіровоград – Ленінський РС у м. Кіровоград – вул. Дворцова, 6 А, тел. (0522) 32-17-24, (0522) 39-73-92.

м. Олександрія - Олександрійський МВ - вул. 6-го Грудня, 49, (05235) 7-15-65.

Миколаївська область

м. Миколаїв – Заводський РВ УДМС України в миколаївській області – вул. Фрунзе, 2, тел. (0512) 56-34-94, (0512) 36-81-48.

Полтавська область

м. Полтава – Ленінський РС в м. Полтава – пр. Рибальський, 16-а, тел. (0532) 52-09-62.

Чернігівська область

м. Чернігів – Новозаводський РВ у м. Чернігів – вул. Старобілоуська, 4-А, тел. (0462) 777-178.

м. Прилуки – Прилуцький МВ – вул. Соборна, 40, тел. (04637) 3-22-24.

м. Ніжин – Ніжинський МВ – вул. Яворського, 1, тел. (04631) 2-35-35.

м. Мена – Менський РС – вул. Червона Площа, 8, тел. (04644) 2-15-87.

м. Козелець – Козелецький РС – вул. Даневича, 16, тел. (04646) 4-11-45.

м. Новгород-Сіверський – Новгород-Сіверський РС – вул. Свободи, 22, тел. (04658) 2-11-20.

м. Чернігів – Деснянський РВ – вул. Шевченка, 26, тел. (0462) 95-23-23

Перелік переміщених відділів державної реєстрації актів цивільного стану Донецької області

        № з/п

  Найменування відділів

  Нове місце знаходження

1.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Головного управління юстиції у Донецькій області

84301, м.Краматорськ, вул.Паркова, 10,  

2.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Новоазовського районного управління юстиції у Донецькій області

87500,м.Маріуполь, пр.Металургів, 37,  

3.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Тельманівського районного управління юстиції у Донецькій області

87500,м.Маріуполь, пр.Металургів, 37,  

4.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану по Шахтарському району реєстраційної служби Шахтарського міськрайонного управління юстиції у Донецькій області


85400, м.Селидове, вул.Маяковського, 39

5.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану по місту Шахтарську реєстраційної служби Шахтарського міськрайонного управління юстиції у Донецькій області  

85400, м.Селидове, вул.Маяковського, 39

6.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану по Ясинуватському району реєстраційної служби Ясинуватського міськрайонного управління юстиції у Донецькій області

86065, м.Авдіївка, вул.Комунальна, 4

7.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану по місту Ясинувата реєстраційної служби Ясинуватського міськрайонного управління юстиції у Донецькій області

86065, м.Авдіївка, вул.Комунальна, 4

8.

Донецький міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного управління юстиції у Донецькій області


85300, м.Красноармійськ, вул.Комінтерна, 11

9.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Будьонівського районного управління юстиції у місті Донецьку
 


85300, м.Красноармійськ, вул.Комінтерна, 11

10.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Калінінського районного управління юстиції у місті Донецьку
 

87535, м.Маріуполь, пр.Металургів, 229

11.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Київського районного управління юстиції у місті Донецьку  

87535, м.Маріуполь, пр.Металургів, 229

12.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Кіровського районного управління юстиції у місті Донецьку

87535, м.Маріуполь, пр.Металургів, 229

13.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Куйбишевського районного управління юстиції у місті Донецьку

87535, м.Маріуполь, пр.Металургів, 229

14.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Ленінського районного управління юстиції у місті Донецьку

87535, м.Маріуполь, пр.Металургів, 229

15.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Петровського районного управління юстиції у місті Донецьку

87535, м.Маріуполь, пр.Металургів, 229

16.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Пролетарського районного управління юстиції у місті Донецьку

87535, м.Маріуполь, пр.Металургів, 229

17.

Міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Макіївського міського управління юстиції у Донецькій області

87525, м.Маріуполь, пр.Нахімова, 158

18.

Гірницький відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Макіївського міського управління юстиції у Донецькій області

87525, м.Маріуполь, пр.Нахімова, 158

19.

Совєтський відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Макіївського міського управління юстиції у Донецькій області

87525, м.Маріуполь, пр.Нахімова, 158

20.

Червоногвардійський відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Макіївського міського управління юстиції у Донецькій області

87525, м.Маріуполь, пр.Нахімова, 158

21.

Міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Горлівського міського управління юстиції у Донецькій області

85200, м.Дзержинськ, вул.50 річчя Жовтня, 24

22.

Калінінський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Горлівського міського управління юстиції у Донецькій області


85200, м.Дзержинськ, вул.50 річчя Жовтня, 24

23.

Микитівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Горлівського міського управління юстиції у Донецькій області  


85200, м.Дзержинськ, вул.50 річчя Жовтня, 24

24.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Докучаєвського міського управління юстиції у Донецькій області


85670, м.Вугледар, вул.Трифонова, 22

25.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Єнакіївського міського управління юстиції у Донецькій області


84205, м.Дружківка, вул.Леніна, 13

26.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Жданівського міського управління юстиції у Донецькій області


85200, м.Дзержинськ, вул.50 річчя Жовтня, 24

27.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Кіровського міського управління юстиції у Донецькій області


85200, м.Дзержинськ, вул.50 річчя Жовтня, 24

28.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Сніжнянського міського управління юстиції у Донецькій області


84500, м.Артемівськ, вул. Комсомольська, 9

29.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Торезького міського управління юстиції у Донецькій області


84500, м.Артемівськ, вул. Комсомольська, 9

30.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Харцизького міського управління юстиції у Донецькій області


84500, м.Артемівськ, вул. Комсомольська, 9

31.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Старобешівського районного управління юстиції у Донецькій області  

87000, Донецька обл., Володарський район, селище міського типу Володарське, вулиця Пушкіна, будинок 94  

32.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Амвросіївського районного управління юстиції у Донецькій області


85700, м.Волноваха, вул.1 Травня, 9,  

Перелік переміщених відділів державної реєстрації актів цивільного Луганської області

  Найменування відділів

  Нове місце знаходження

1

Артемівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Луганського міського управління юстиції

93400, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Леніна, 32.

2

Жовтневий відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Луганського міського управління юстиції

93400, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Леніна, 32.

3

Кам’янобрідський відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Луганського міського управління юстиції

93400, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Партизанська, 13.

4

Ленінський відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Луганського міського управління юстиції

93400, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Партизанська, 13.

5

Відділ державної реєстрації шлюбів та народжень реєстраційної служби Луганського міського управління юстиції

93600, Луганська обл., смт Станиця-Луганська, вул. Леніна, 25.

6

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Алчевського міського управління юстиції у Луганській області

93100, Луганська обл., м. Лисичанськ, вул. Леніна, 53.

7

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Стахановського міського управління юстиції у Луганській області

93100, Луганська обл., м. Лисичанськ, вул. Леніна, 53.

8

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Антрацитівського міськрайонного управління юстиції у Луганській області

92700, Луганська обл., м. Старобільськ, вул. Комунарів, 52.

9

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Брянківського міського управління юстиції у Луганській області

92300, Луганська обл., смт Новопсков, вул. Леніна, 51.

10

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Кіровського міського управління юстиції у Луганській області

93300, Луганська обл., м. Попасна, вул. Первомайська, 3.

11

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Первомайського міського управління юстиції у Луганській області

93300, Луганська обл., м. Попасна, вул. Первомайська, 3.

12

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Краснодонського міськрайонного управління юстиції у Луганській області

93500, Луганська обл., смт Новоайдар, вул. Кірова, 1.

13

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Краснолуцького міського управління юстиції у Луганській області

93000, Луганська обл., м. Рубіжне, вул. Руденко. 7.

14

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Лутугінського районного управління юстиції у Луганській області

92200, Луганська обл., смт Білокуракине, вул. Базарна, 13.

15

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Перевальського районного управління юстиції у Луганській області

93800, Луганська обл., смт Біловодськ, вул. П.Боливоди, 9.

16

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Ровеньківського міського управління юстиції у Луганській області

92400, Луганська обл., смт Марківка, пров. Південний, 5.

17

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Свердловського міського управління юстиції у Луганській області

93100, Луганська обл., м. Мілове, вул. Леніна, 43.

18

Відліл реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Слов’яносербського районного управління юстиції у Луганській області

92603, Луганська обл., м. Сватове, пл. Радянська, 25.

 Державна реєстрація актів цивільного стану, внесення змін, поновлення та анулювання актових записів цивільного стану за заявами осіб, які проживають в районі проведення антитерористичної операції або переселилися з нього.

Громадяни, які проживають в районі проведення антитерористичної операції, можуть реалізувати свої права у сфері державної реєстрації актів цивільного стану у будь-якому відділі державної реєстрації актів цивільного стану на території Донецької та Луганської областей, які здійснюють свою діяльність, або за межами цієї території на їх вибір.

Державна реєстрація актів цивільного стану, розгляд заяв про внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання за заявами громадян України, які вимушені залишити місце проживання у зв’язку з проведенням антитерористичної операції, здійснюється у будь-якому відділі державної реєстрації актів цивільного стану.

З переліком документів, необхідних для державної реєстрації актів цивільного стану, внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання можна ознайомитись на офіційному сайті Державної реєстраційної служби у рубриці «Державна реєстрація актів цивільного стану».

 Державна реєстрація актів цивільного стану, внесення змін, поновлення та анулювання актових записів цивільного стану за заявами осіб, які проживають або переселилися з тимчасово окупованої території України.

Статтею 9 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» визначено, що будь-який акт (рішення, документ), видані органами та/або особами на тимчасово окупованій території, якщо ці органи або особи створені, обрані чи призначені у порядку, не передбаченому законом, є недійним і не створює правових наслідків.

Водночас громадяни, які проживають на тимчасово окупованій території України, можуть реалізувати свої права у сфері державної реєстрації актів цивільного стану у будь-якому відділі державної реєстрації актів цивільного стану за межами цієї території на їх вибір.

В аналогічному порядку здійснюється державна реєстрація актів цивільного стану, розгляд заяв про внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання, за заявами громадян України, які переселилися з тимчасово окупованої території України.

З переліком документів, необхідних для державної реєстрації актів цивільного стану, внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання можна ознайомитись на офіційному сайті Державної реєстраційної служби у рубриці «Державна реєстрація актів цивільного стану».

 Врегульовано питання переведення, атестації та стипендіального забезпечення студентів ВНЗ Донбасу (інформація Міністерства освіти і науки України)

Урядом видано Розпорядження № 1210-р від 5 грудня 2014 року «Деякі питання організації освітнього процесу у вищих навчальних закладах», яким визначено механізм переведення студентів вищих навчальних закладів Донецької та Луганської областей, які тимчасово допущені до занять та студентів вищих навчальних закладів зазначених областей, у яких внаслідок проведення антитерористичної операції не здійснюється освітній процес, а також їх стипендіального забезпечення та збереження права на отримання державних пільг і гарантій. 

Студенти, які бажають перевестися мають подати до 19 грудня 2014 року відповідну заяву на ім’я керівника вищого навчального закладу, до якого вони виявили бажання перевестися.

Також врегульовано питання допущення студентів, які тимчасово навчаються, до державної атестації у вищих навчальних закладах, у яких вони тимчасово допущені до занять, порядок замовлення та видачі їм документів про вищу освіту державного зразка та додатків до них.

Зазначене рішення Кабінету Міністрів набуде чинності після офіційного його опублікування.

 Роз’яснення Укрдержреєстру для осіб, тимчасово переміщених із зони проведення АТО та окупованої території АР Крим, стосовно порядку і процедури реєстрації прав на нерухомість

Законом України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (далі – Закон) запроваджено з 01 січня 2013 року єдину по всій території України систему державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, яка відповідно до вказаного Закону здійснюється шляхом внесення записів до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Вказаний реєстр діє на всій, без виключення, території України. Провести державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно у нашій державі у будь-який інший спосіб, ніж шляхом внесення відповідного запису до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, є неможливим.

З метою реалізації частини четвертої статті 11 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» № 1207-VII, 02 липня 2014 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 226 «Питання державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, яке розташоване на тимчасово окупованій території».

Відповідно до положень вищезазначеної постанови, державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, внесення змін до записів Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, ведення реєстраційних та облікових справ, вчинення інших реєстраційних дій щодо нерухомого майна, яке розташоване в межах території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, здійснюють органи державної реєстрації прав Херсонської та Запорізької областей відповідно до законодавства України у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.

Крім того, з метою забезпечення захисту прав та законних інтересів фізичних та юридичних осіб у зв’язку із соціально-політичною ситуацією, що склалась у Луганській та Донецькій областях, Державною реєстраційною службою України було розроблено проект наказу Міністерства юстиції України «Про тимчасові заходи щодо надання послуг з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, розташоване в межах територій Луганської та Донецької областей», який 15 серпня 2014 року підписано Міністром юстиції України за № 1354/5.

Вказаним наказом передбачено, що заяви про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно, розташоване в межах територій Луганської та Донецької областей, можуть подаватися як до будь-якого органу державної реєстрації прав на території області, в межах якої розташоване нерухоме майно, так і до органів державної реєстрації прав Харківської, Полтавської, Дніпропетровської, Запорізької, Житомирської, Сумської та Чернігівської областей.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux